IMG_0141.JPG

We hebben een groot assortiment bieren.

U kunt bij ons niet alleen genieten van een heerlijke pilsner, maar ook van de beste speciaal bieren. Hieronder vindt u ons assortiment.

Batavier: Dit bier van hoge gisting is gebrouwen volgens de beste traditie van de brouwers uit Budel. De speciale moutsoorten zorgen voor een rijk aromatisch karakter en een warme amberkleur. Alcoholpercentage 5%
Capucijn:Dit abdijbier (dubbel) is met toewijding gebrouwen ter ere van de Franse Capucijnen. Deze orde was van 1882 tot 1891 gevestigd in een klooster met kapel te Budel. Alcoholpercentage 6,5%
Budels Goudblond: Dit blonde bier wordt gebrouwen van eerste klas gerstemout, Hallertauer- en Saazerhop. Deze edele hopsoorten zijn bepalen voor de aangename bitterheid en het fijne aroma. Alcoholpercentage: 6 %
Budels Herfstbock: Vanuit een bockbiertraditie van meer dan 50 jaar wordt dit ondergegiste robijnrode herfstbock gebrouwen. Het Münchenermout is bepalend voor de stevige, robuuste smaak. Alcoholpercentage 6,5%.
Budels Lentebock: Uit geselecteerde moutsoorten en hop wordt dit seizoensbier gebrouwen. Het heeft een goud-gele kleur en munt uit door haar frisse en fruitige afdronk. Alcoholpercentage 6,5%.
Budels Malt: De aparte gisting, de milde hopgave en het zachte bronwater zijn bepalend voor de fijne afdronk van dit alcoholvrije bier. Drink Budels Malt extra koud. Alcoholpercentage: 0,0%.
 

Het traditionele Budels Pilsener is het paradepaardje van de Budelse Brouwerij. Gebrouwen uit zorgvuldig geselecteerde grondstoffen en brouwwater uit Brabantse bron kenmerkt dit karaktervolle, goudgele pilsener zich door een uitermate frisse, zachte smaak en een aangename geur. Eigenschappen die het gevolg zijn van de grote persoonlijke aandacht die we aan ons bier besteden. Tijdens het brouwproces, maar ook daarna.

Want Budels Pils krijgt nog alle rust om te rijpen en zich te ontwikkelen tot een bijzonder smaakvol bier met een alcoholpercentage van 5%. Budels Pilsener is dan ook een ware traktatie voor de echte bierkenner, exclusief en meerdere malen met goud bekroond.

 

Witte Parel: De speciale gist geeft aan dit biologisch witbier de mooie kenmerkende troebeligheid. De koriander en de citrusschillen bepalen de aangename fruitige geur en de fijne verfrissende zachte smaak. Alcoholpercentage 5%